Home
Activiteiten
Arrangementen
Eenrum
Onderdendam
Wirdum
Ezinge
Appingedam
Top Vief 2010
Colofon
Contact
     
 

Wirdum


Top Vief weekend 2 & 3 juli 2011 met Opening door Piet Paulusma

Wirdum bestaat uit twee wierden die van elkaar gescheiden worden door de Wirdumermaar. Het dorp heeft een oude kerk die ligt op de grootste wierde. Daaromheen ligt de oude prachtige dorpskern. Het oude dorp is een parel en is onmisbaar in de Top Vief 2011.

Programma Top Vief

Op 2 en 3 juli staat Wirdum in het teken van de Top Vief. Tijdens dit Gouden Weekend worden er tal van activiteiten georganiseerd voor het hele gezin.

Zaterdag 2 juli is de opening van het Top Vief Weekend door niemand minder dan Piet Paulusma. Ook aanwezig zijn bij de ze opening van het Top Vief weekend? Kom dan zaterdat 2 juli a.s. om 10.00 naar Wirdum bij de Paardenmelkerij!

Puzzeltocht Wirdum
Op zaterdag 2 juli kunt u deelnemen aan een puzzeltocht door Wirdum. Breng onder andere een bezoekje aan Paardenmelkerij de Lage Wierde,  Hayemaheerd, Melkveehouderij Van Der Burg en andere verrassende locaties! Deze puzzeltocht is zeker de moeite waard en als klap op de vuurpijl zijn er de volgende prijzen te winnen: digitale camera, engelse tuinbank van teakhout, gratis diner voor 2 personen in ’t Regthuys, mand met Groninger streekproducten en een zuivelmand!

Paardenmelkerij de Lage Wierde
De Paardenmelkerij de Lage Wierde organiseert op zaterdag haar jaarlijkse open dag van 10.00 uur tot 16.00 uur: “Ontdek de kracht van Paardenmelk”.  Een bijzondere dag waar u paarden kunt vertroetelen, een kijkje kunt nemen bij de marktkramen, een springkussen voor de kids en u kunt genieten op het terras van live muziek!

Haymaheerd - Havinga Landelijk Wonen
Geniet van een heerlijke High Tea bij Havinga Landelijk Wonen!  Een verrassende ontvangst met verschillende (Engelse) theesoorten en diverse cupcakes. In de winkel vindt u allerhande cake- en broodmixen en woonartikelen.

De Olle Bongerd
Neem een kijkje bij de demonstraties weven en honing slingeren bij De Olle Bongerd! Daarnaast kunt u het museum, de Bed& Breakfast en de fruitkwekerij bezichtigen. 

 Restaurant ’t Regthuys
Ontdek echte Groningse streekproducten bij Restaurant ’t Regthys, zoals Tompouce van Groninger poffert, Salade van Waddengarnalen, Groninger geitenkaas en Carpaccio van Groninger weiderund.

Beelden Sija Brouwer
Bezoek de Beeldentuin van Sija Brouwer met beelden naar eigen ontwerp.

Keramiek José Peters
Bezoek de tuin van José Peters met prachtige beelden en keramiek. Locatie: Hoek Fromaweg, Streeksterpad 

“Buurten bij Boeren” op melkveebedrijf Van de Burg-Overzet
Melkveebedrijf Van der Burg-Overzet opent zijn deuren voor bezoekers! Ontdek het bedrijf tijdens een exclusieve rondleiding, knuffel met kalfjes én leer meer over natuurfotografie tijdens een lezing door Krijn Dijkema. (Aanvang 11.30 uur en 14.30 uur). Daarnaast kunt u deelnemen aan een workshop koeien schilderen o.l.v. Hennie Lock (aanvang 10.30 en 13.30 uur, vooraf opgeven via 0596-581498, kosten 5 euro). Tijdens 12.00 uur en 14.00 uur kunt u genieten van een heerlijk Boerenlunch tegen een aantrekkelijke prijs!

Salon op de Wierde
Als nieuwe ondernemer in het dorp Wirdum presenteert schoonheidsspecialiste Herma Groenwold zich graag aan het publiek. Tijdens het Top Vief weekend kunnen bezoekers o.a. gratis hun nagels laten lakken. Locatie: Kerkepad 3

Kanocentrum Wirdumerklap, Groninger Landwijn Boerderij, Toengoud en Kadowinkel, Schilderijen Antje Sonnenschein, Keramiek  Jose Peters en Wadhout hebben ook de deuren geopend en hebben verschillende demonstraties en/of presentaties.

Restaurant

Restaurant 't Regthuys

Klik op de Onderstaande flyer voor meer informatie over het evenement 'Buurten bij Boeren' tijdens de Top Vief in Wirdum.

Flyer-buurten2011.pdf

Kanovaren in Wirdum

Kanovaren in Wirdum