Home
Activiteiten
Arrangementen
Eenrum
Onderdendam
Wirdum
Ezinge
Appingedam
Top Vief 2010
Colofon
Contact
     
 

Eenrum


Top Vief weekend 7 & 8 mei 2011

Eenrum is een bijzonder dorp. De inwoners zijn trots op het oude, idyllische hart van het dorp, met de mooie kerk, hoog op de wierde en de kleine huisjes in de smalle straten er om heen gedrapeerd. De statige rentenierswoningen, de hoge bomen en het vele groen in het dorp maken Eenrum als een parel die glanst tussen wad en stad. 

Programma Top Vief

 Dit Gouden Weekend viert Eenrum  het Feest der zintuigen!  In Notoarestoen houdt Abraham’s Mosterdmakerij een proeverij ‘Koken met Grunniger mosterd’ en leidt beeldend kunstenaar Margreet Doornbos mini-workshops rododendron schilderen. Op het verandaterras aan de vijver zijn muzikale voorstellingen. Een gemarkeerde wandelroute voert door de smalle oude straatjes van Eenrum, langs de statige rentenierwoningen en het weidse Groninger landschap. In de galerieën inspireren kleurrijke verbeeldingen van het Groninger Landschap. En in de 13e eeuwse kerk strelen orgelconcerten en Groninger poëzie het oor. Kwekerij De Kleine Plantage houdt haar befaamde Bollendagen met gespecialiseerde kwekers en een verrassende keuze aan zomerbollen. Even buiten Eenrum, in Leens, stelt het 19e-eeuwse Landhuis Oosterhouw dit weekend haar historische parktuin open, een presentatie van drie eeuwen tuinkunst.  

Programma zaterdag 7 mei:

11.00 uur:  Arboretum Notoarestoen: opening door de heer K. Wiersma, burgemeester van De Marne. De burgemeester plant een boom in de Notoarestoen. Aansluitend muziek. Theeschenkerij geopend.

vanaf 11.00 uur: Molen De Lelie: vrijwilligers van het Groninger Landschap vertellen u graag over de geschiedenis en werking van de molen.

vanaf 11.00 uur: Aardewerkplaats de Volharding: verwen uw zintuigen in het sfeervolle pand van Aardewerkplaats de Volharding.

vanaf 11.00 uur: De Kleine Plantage: bollen- en heesterdag met gespecialiseerde kwekers.

vanaf 11.00 uur: Protestantse kerk: orgeldemonstraties en mini- concerten op het Lohmanorgel uit 1817. De toren kan worden beklommen.

Vanaf 11.00 uur: Kunsthuis Noordwaarts: expositie van eigen werk van beeldend kunstenaar Margreet Doornbos.

vanaf 11.00 uur: Galerie Het Raadhuis: kunstenares Antje Sonnenschein toont haar kleurrijke schilderijen van hetGroninger landschap. Zij is zelf aanwezig om haar werk toe te lichten.

vanaf 11.00 uur: Abraham’s Mosterdmakerij: rondleiding door de mosterdmakerij. Het restaurant is geopend.

11.30 uur: De Kleine Plantage: workshop bloemschilderen door Margreet Doornbos. De kosten voor deze workshop bedragen €15,00. Opgave vooraf gewenst bij Kunsthuis Noordwaarts, e-mail:art@kunsthuisnoordwaarts.nl

vanaf 12.00 uur: Arboretum Notoarestoen: Abraham’s Mosterdmakerij organiseert een verrassende proeverij ‘Koken met Grunneger mosterd’.

vanaf 13.00 uur: Op diverse locaties korte muzikale optredens.

13.30 uur:  Arboretum Notoarestoen: rondleiding.

14.00 uur:  De Kleine Plantage: workshop bloemschilderen door Margreet Doornbos. De kosten voor deze workshop bedragen €15,00. Opgave vooraf gewenst bij Kunsthuis Noordwaarts, e-mail: art@kunsthuisnoordwaarts.nl

14.00 uur: Protestantse kerk: optreden door dichter Bart FM Droog.

14.00 uur: Klompenmakerij Van der Meulen: rondleiding metaansluitend een optreden van de band Blond and More.

15.00 uur: Galerie Het Raadhuis: optreden van dichter Bart FM Droog.

16.00 uur:  Kunsthuis Noordwaarts: optreden van dichter Bart FM Droog.

 

Programma zondag 8 Mei

11.00 uur:  Arboretum Notoarestoen: muzikaal programma. Theeschenkerij geopend.

vanaf 11.00 uur: Molen De Lelie: vrijwilligers van het Groninger Landschap vertellen u graag over de geschiedenis en werking van de molen.

vanaf 11.00 uur: Aardewerkplaats de Volharding: Verwen uw zintuigen in het sfeervolle pand van Aardewerkplaats de Volharding.

vanaf 11.00 uur: De Kleine Plantage: Bollen- en heesterdag met gespecialiseerde kwekers.

vanaf 11.00 uur: Protestantse kerk: orgeldemonstraties en mini- concerten op het Lohmanorgel uit 1817. De toren kan worden beklommen.

vanaf 11.00 uur: Kunsthuis Noordwaarts: expositie van eigen werk van beeldend kunstenaar Margreet Doornbos.

vanaf 11.00 uur: Galerie Het Raadhuis: kunstenares Antje Sonnenschein toont haar kleurrijke schilderijen van hetGroninger landschap. Zij is zelf aanwezig om haar werk toe te lichten.

vanaf 11.00 uur: Abraham’s Mosterdmakerij: rondleiding door de mosterdmakerij. Het restaurant is geopend.

11.30 uur: Arboretum Notoarestoen: Workshop bloemschilderen door Margreet Doornbos. De kosten voor dezeworkshop bedragen €15,00. Opgave vooraf gewenst bij Kunsthuis Noordwaarts, e-mail: art@kunsthuisnoordwaarts.nl

vanaf 12.00 uur: Arboretum Notoarestoen: Abraham’s Mosterdmakerij organiseert een verrassende proeverij ‘Koken met Grunneger mosterd’.

vanaf 13.00 uur: Op diverse locaties korte muzikale optredens.

13.30 uur: Arboretum Notoarestoen:rondleiding.

14.00 uur: Protestantse kerk: optreden door dichter Bart FM Droog.

14.00 uur:  Klompenmakerij Van der Meulen: rondleiding door de klompenmakerij.

14.00 uur:Arboretum Notoarestoen: workshop bloemschilderen door Margreet Doornbos. De kosten voor dezeworkshop bedragen €15,00. Opgave vooraf gewenst bij Kunsthuis Noordwaarts, e-mail: art@kunsthuisnoordwaarts.nl

14.30 uur: Haven Eenrum, tegenover Aardewerkplaats de Volharding:optreden door het Ainrommer Shantykoor.

15.00 uur: Galerie Het Raadhuis: optreden van dichter Bart FM Droog.

16.00 uur: Kunsthuis Noordwaarts: optreden van dichter Bart FM Droog.


Galerie

Galerie 'Het Raadhuis'

Kaarsenmakerij

Kaarsenmakerij 'Wilhelmus'

De Kleine Plantage

De Kleine Plantage