Home
Activiteiten
Arrangementen
Eenrum
Onderdendam
Wirdum
Ezinge
Appingedam
Top Vief 2010
Colofon
Contact
     
 

Onderdendam


Top Vief weekend 4 &5 juni 2011

Sinds bekend is geworden dat de heer Klaas Knot de nieuwe topman wordt van de Nederlandse Bank staat Onderdendam internationaal op de kaart. Het is immers het geboortedorp van dit financiele genie! Nu heeft iedereen de mogelijkheid kennis te maken met dit prachtige dorp op het Hoogeland. Zaterdag 4 en zondag 5 juni a.s. is het namelijk Gouden Weekend in Onderdendam. Het dorp staat dan van 10.30 tot 17.00 uur bol van de activiteiten in het kader van de Top Vief.  Laat u verrassen tijdens dit weekend en geniet van een bijzondere dorpswandeling en culturele activiteiten in het dorp.

Programma

Het hele weekend opent Onderdendam haar deuren voor bezoekers. Het feestelijke programma start zaterdag 4 juni om 10.30 uur bij Molen Hunsingo, de Molen draait en de molenaar is aanwezig om al uw vragen te beantwoorden. Maak een prachtige en unieke dorpswandeling over verborgen paden en landerijen en breng een bezoek aan de vele historische locaties van het dorp, zoals Landgoed Oudenbosch, historisch Onderwierum of Begraafplaats Menkeweer (n.b. honden zijn op deze route  niet toegestaan).

De wandelroute is gedurende de twee dagen te verkrijgen bij het Dorpshuis Zijlvesterhoek en Molen Hunsigo. De totale lengte van de route bedraagt ongeveer acht kilometer. U kunt de route echter op vele manieren in korten. Naast de vele bezienswaardigheden kunt u ook genieten van diverse culturele activiteiten in het dorp zoals muzikale acts en een expositie in het dorpshuis van plaatselijke kunstenaars. Daarnaast kunt u er ook voor kiezen om de fietstocht ‘Toeren langs Boeren’ een korte versie van 15 km of de mogelijkheid 60 km af te leggen, een fietstocht langs prachtige natuurgebieden en 30 agrarische bedrijven. Kortom er is tijdens de Top Vief genoeg te doen en te zien.


Top Vief arrangement

U kunt tijdens het Top Vief weekend ook kiezen voor een exclusief arrangement. U wordt om 10.30 uur ontvangen met koffie/ thee en Groninger Koek bij Molen Hunsingo. Vervolgens maakt u onder begeleiding van een gids een prachtige dorpswandeling langs de bezienswaardigheden van het dorp. U wandelt dwars door de prachtige natuurgebieden die Onderdendam rijk is. Onderweg wordt er een bezoek af gelegd aan Landgoed Oudenbosch, historisch Onderwierum, de begraafplaats Menkeweer . De gids zal u het verhaal van deze locaties vertellen. Een speciale gelegenheid waarbij u eenmalig de kans krijgt om te wandelen langs verborgen paden en u tegelijkertijd een kijkje kunt nemen bij de historische locaties van Onderdendam. Rond lunchtijd is er de gelegenheid om een kopje zelfgemaakte mosterdsoep te nuttigen bij Molen Hunsingo. De kosten van het arrangement bedragen €10,00 p.p. opgave voor 1 juni  bij Molen Hunsingo: permail: info@molenhunsingo.nl of per telefoon: 050-304 91 00.

Molen Hunsingo

Molen Hunsingo

Bed en Breakfast

Bed & Breakfast 'De inloop'