Home
Activiteiten
Arrangementen
Eenrum
Onderdendam
Wirdum
Ezinge
Appingedam
Top Vief 2010
Colofon
Contact
     
 

Ezinge


Top Vief weekend 6 & 7 augustus 2011

Ezinge is een oud wierdedorp.  Vroeger was Ezinge het hoofddorp van het voormalige schiereilend Middag.  Het dorp heeft volop bezienswaardigheden, zoals de kerk uit begin 13e eeuw. Deze kerk met losstaande toren staat op de afgegraven wierde.  

Vlakbij Ezinge ligt de Allersmaborg. Dit is een authentieke borg waarvan het oudste gedeelte, de blauwe kamer, rond 1400 is gebouwd. Ezinge heeft ook een bijzonder en modern museum over de geschiedenis van de wierden en het wierdenlandschap:  Museum Wierdenland. (www.museumwierdenland.nl)

 Programma Top Vief

Het Top Vief weekend zal zaterdag 6 augustus om 10.45 uur feestelijk worden geopend door burgermeester Rinus Michels bij museum Wierdenland.  Het programma voor de zaterdag en zondag is van 11.00 tot 16.00 uur. Centraal punt van het weekend is - hoe kan het ook anders - het museum.  Tijdens het weekend kunt u het Nationaal Landschap Middag-Humsterland op een bijzondere manier  beleven: Per koets. De koetsentocht brengt u in een uur van Ezinge, langs de Allersmaborg naar Aduarderzijl en gaat via Feerwerd terug.  Onderweg bent u vrij om uit te stappen, de Allersmaborg of de sluizen van Aduarderzijl te bekijken en te voet terug te gaan. De koets vertrekt vanaf het museum om 11:00, 12:30, 14:00 en 15:30 uur en is gratis voor alle museumbezoekers. Als u zeker wilt zijn van een plekje in de koets raden wij u aan te reserveren. Dat kan door contact op te nemen met Museum Wierdenland op Info@wierdenland.nl of te bellen met 0594-621524.

Behalve de koetstocht van Museum Wierdenland kunt u de kerk van Ezinge bezoeken en is de Allersmaborg toegankelijk voor publiek. Wandel het Bouwerderpad en maak een ommetje door het cultuurlandschap van Ezinge en vergeet niet een bezoekje te brengen aan het atelier van de bekende goudsmit Roger Veldman.  Ook de kids worden niet vergeten, in het museum worden diverse kinderactiviteiten georganiseerd waaronder een spannende speurtocht door het museum. Kortom, op 6 en 7 augustus moet u in Ezinge zijn!

Museum Wierdenland

Museum Wierdenland

Kerk van Ezinge

De Kerk van Ezinge

Ezinge AllersmaBorg

Allersmaborg